De drukke dromer

Een tijdje terug keek ik met plezier en een semi feest der herkenning naar het nieuwe programma ADHDennis. Met plezier, omdat ADHD positief neergezet werd en ik er een beetje klaar mee ben dat ADHD vaak als een last neergezet wordt. Een semi feest der herkenning, omdat ik in bepaalde opzichten op Dennis lijk. Ook ik ben vrij onhandig – laatst kreeg ik een fitness bal tegen mijn kin aan, omdat ik even wou checken of dat ding een beetje kon stuiteren…ja dus…

Ik praat ook graag en veel en soms ook door mensen heen. Maar dat gestuiter herken ik niet zo. Er wordt een stereotype ADHD’er neergezet. En dat geeft uiteraard uitstekende televisie, want als je mijn gedrag filmt dan is dat lang niet zo interessant. Als je in mijn hoofd zou kunnen filmen…dat zou denk ik wel kijkers trekken…

Dagdromen

Wat je in mijn hoofd zou zien is een heleboel gedagdroom. Ik vraag mij soms af hoe ik mijn diploma’s heb kunnen halen. Dagdromen is voor mij een manier om mij af te sluiten van de prikkels om mij heen. En tegelijk een manier om juist meer prikkels te krijgen als ik mij verveeld voel. En ik dagdroom over alles. Als tiener dagdroomde ik romantische verhalen over de jongens waar ik verliefd op was en nu dagdroom ik over mooie dingen, zoals een mooie reis, een toponderneming, de toekomst. En ook over verdrietige dingen, zoals de dood en verlies. Tijdens het dagdromen voel ik alles en kan ik hard lachen en hard huilen.

Het dagdromen heeft voor mij echt een functie. Het is mijn meditatie. Als ik dagdroom kom ik tot rust en tegelijk maakt het mij creatief. Ik zaad plantjes van nieuwe ideeën in mijn hoofd. Ik ervaar geen stress en kom tot mezelf. Het is mijn belangrijkste strategie om afwegingen te maken van opties om bewust te kunnen kiezen. 

Als jij net als ik ook een dagdromer bent. Hoe zou jij dan gebruik kunnen maken van jouw dagdromen om keuzes te maken?

Op 17 februari organiseer ik een workshop over het thema ‘kiezen’. Wil je daar ook bij zijn? Bekijk de workshop hier: https://headfirstcoaching.nl/workshop-kiezen-met-aandacht/